Aandrijvingen voor industriedeuren

Onmisbaar in uw bedrijf

HGD BOERBOOM DEUREN biedt naast garagedeuren en bijhorende aandrijvingen voor particulieren, ook deuren en aandrijvingen voor industrie aan die met alle zorg en aandacht vervaardigd zijn voor de industriële markt. De industriële markt is een grote markt wat uit ontelbaar veel organisaties bestaat. Deze organisaties zijn afkomstig uit diverse branches. Ongeacht het type branche, een automatisch aangedreven deur past in elk bedrijf.

Of u nou over winkelpanden, een auto-occasion, fabriekshal(len), magazijnen, transportdepots of ander soort industriële panden beschikt. Een aangedreven deur is praktisch en efficiënt voor uw bedrijf.

HGD BOERBOOM DEUREN heeft jarenlang ervaring met de industriële markt. Onze specialisten weten als geen ander hoe belangrijk het is dat uw organisatie over een sterke deur/deuren beschikt met een aandrijving die dag op dag veelvoudig benut kan worden.

Als premiumdealer van Hörmann bieden wij uitsluitend aandrijvingen of motoren aan van dat merk. Zo kent Hörmann de volgende aandrijvingen voor industrie:

– Asaandrijving WA 300 S4

– Asaandrijving WA 400 en de WA 400 M

– Directe aandrijvingen

– Aandrijving ITO 400

– SupraMatic HT

Hörmann WA300 S4 asaandrijving

Uitgerust met standaard soft-start en soft-stop

Wanneer u de industrieaandrijving WA 300 S4 van Hörmann aanschaft, geniet uw organisatie van de volgende voordelen:

Bijzonder montage- en servicevriendelijk dankzij de standaard krachtbegrenzing;

Zonder loopdeur hebben de garagedeuren geen installaties nodig (waaronder een onderloopbeveiliging of slappe kabelschakelaar). Zo worden zowel de kosten als het risico op herstel- en servicediensten verlaagd.

Veilige deuropenings- en deursluitingsbeweging;

De volledige openings- en sluitingsbeweging (boven een openingshoogte 2500 mm) kent een snelheid van circa 19 cm/seconde. Wanneer er sprake is van een openingshoogte onder 2500 mm, dan dient de sluitingsbeweging van de deur wegens veiligheidsredenen op 10 cm/seconde worden ingesteld.

Lagere investeringen, geringer gebruik

De prijs van de aandrijving ligt circa 30% lager dan bij een draaistroomaandrijving. Tevens wordt hiermee het dagelijks stroomgebruik tot 75% verminderd.

Hormann WA300

Hörmann WA 400 / WA 400 M asaandrijving

Sterk en robuust

De asaandrijving WA 400 kent twee verschillende uitvoeringen. Waarvan één met flensverbinding en één met kettingbox. Indien het geval is dat er bij uw industriedeur geringe ruimte aan de zijkant beschikbaar is, adviseren wij u de WA 400 met kettingbox.

Aandrijving met flensverbinding

De gepatenteerde asaandrijving met flensverbinding wordt eenvoudig en snel gemonteerd op de veeras. Het is daarbij duidelijk dat deze aandrijving minder aanslag op de zijkanten nodig heeft dan de opsteeksystemen van aanbieders van andere merken.

Aandrijving met kettingbox

Heeft uw industriedeur weinig zijdelingse ruimte, dan biedt de aandrijving met kettingbox u dé oplossing. Ook bij beslagtypes L en LD is de aandrijving met kettingbox vereist. De deur wordt bijzonder goed ontzien dankzij de indirecte krachtoverbrenging van de aandrijving.

Hormann WA 400 industrie motor

WA 400 M – voor middenmontage

Deze uitvoering wordt in het midden van de veeras gemonteerd. Doordat het in het midden wordt gemonteerd, is er geen extra zijdelingse aanslag vereist. Daarnaast wordt de aandrijving 400 M standaard geleverd met beveiligde ontgrendeling en is geschikt voor vrijwel alle beslagtypes.

Hörmann aandrijvingen voor industrie ITO 400 & SupraMatic HT

Aandrijvingen die plaatsbesparend zijn

ITO 400 kettingaandrijving met looprailgeleiding

 • Voor deze aandrijving is geen extra zijdelingse aanslag nodig
 • Noodontgrendeling van buitenaf ook mogelijk
 • Voor een maximale deurhoogte van 4500 mm
 • Op aanvraag: sectionaaldeuren met loopdeur

Aandrijving SupraMatic HT

 • Maximaal 300 deurcycli (open/dicht) per dag/20 deurcycli per uur
 • 1000 N trek- en drukkracht
 • Met geïntegreerde besturingselektronica incl. tweevoudig 7-segment display (direct eenvoudig instellen van aandrijffuncties
 • Soft-start en soft-stop voor een zachte, geruisarme en behoedzame deurverloop
 • Gepatenteerde deurvergrendeling in geleidingsrail met noodontgrendeling van binnen
supramatic HT INDUS

Directe aandrijvingen NIEUW

Deuren zonder torsieveeras

Nieuw aan het assortiment toegevoegd, zijn de directe aandrijvingen. Het kenmerk van een directe aandrijving is dat het op een deur gemonteerd kan worden waar geen torsieveeras bij nodig is.

De directe aandrijvingen zijn standaard uitgerust met de volgende drie onderdelen:

 • voorlopende fotocel
 • intrekbeveiliging
 • noodhandketting

Optioneel kunt u een HLG lichtscherm er bij bestellen.

HGD BOERBOOM DEUREN beschikt over directe aandrijvingen uit vier uitvoeringen. Welke uitvoering het meest geschikt is voor uw deur is afhankelijk van de maten en het gewicht van uw deurblad.

HGD BOERBOOM DEUREN dé specialist in industriedeur aandrijvingen.